Besøg Zone-stationen i Andelslandsbyen Nyvang
Familieoplevelser for fuld kraft - besøg Teknisk Museum i Helsingør

Lokalafdelinger og Zone-udstillingerZone-stationen på Platanvej 19, Frederiksberg, ca. 1961. Vognen i midten af billedet, ZR 714 Ford V8 1957, er bevaret og kan ses som en del af Zone-samlingen på Teknisk Museum i Helsingør.


Zone-Redningskorpset blev sammenlagt med Falck 1. januar 1963 og i Zone-Redningskorpsets Venner beskæftiger vi og med at formidle ånden hos og vilkårene for de mennesker, der arbejdede i korpset.

Der er fire grupper af frivillige, der arbejder med restaurering og vedligeholdelse af de gamle biler, deltager i opvisninger m.v. En gruppe arbejder med at formidle Zonens Ambulance-Flyve-tjeneste, og én gruppe har indsamling og registrering af kildemateriale: genstande, dokumenter, udklip, billeder, beretninger m.v. som interesseområde.


Helsingør
Den største Zone-udstilling finder du på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør. Museet har overtaget Danmarks Flyvemuseum og Museum for Zone-Redningskorpset og råder over såvel fly som en betydelig samling af køretøjer, materiel og andre genstande. Køretøjsgruppen i Helsingør mødes hver første og tredje onsdag i måneden. Nye frivillige kan henvende sig til Georg Tegne-Hansen på 48 79 46 05 eller send mail til tegne-hansen@mail.tele.dk


Holbæk
En mindre Zone-udstilling finder du i Andelslandsbyen Nyvang, som har en fuldt monteret og driftsklar Zone-station fra 1930'erne i en original Zone-garage fra Høng. Køretøjsgruppen i Holbæk mødes hver tirsdag. Har du lyst til at være med, kontakt Bjarne Hansen på 40 30 52 85 eller send mail til ingerogbjarne@hansen.mail.dk.


Gelsted
Gelsted-gruppen er etableret i november 2012 i Gelsted på Fyn. Opgaven er at restaurere en brandbil fra Zonen i Nakskov. Gruppens formand er Børge Andersen, som kan kontaktes på 22 47 98 95 eller på mail til boerge@ejbynet.dk


Randers
Randers-gruppen er etableret i oktober 2016. Opgaven er at restaurere en kranvogn fra Zonen i Hobro. Gruppens formand er Tom Larsen, som kan kontaktes på 29 43 60 41 eller på mail tkl@fibernet.dk


Flyve-Tjenesten
Flyve-Tjenesten er etableret i november 2013 i Andelslandsbyen Nyvang med det formål at formidle Zonens Ambulance-Flyve-Tjeneste. Gruppen flyver med et tidligere Zone-fly i Andelslandsbyen Nyvang. Gruppens formand er Morten Munkesø, som kan kontaktes på tlf. 30 45 46 55, mail mmu@c.dk.


Historisk Datasektion


Historisk Datasektion samlet til årsmøde 2016. Fra venstre Marius Vestergaard (Facebook), Vilhelm Pedersen (avisudklip og udrykningslister), Georg Tegne-Hansen (køretøjer og kvalitetssikring), Flemming Lambert (fotos), Niels Jørgen Hansen (dokumenter), Frederik Madsen (leder).
Har du lyst til at deltage som frivillig med at få dokumenteret ZR's historie, er Historisk Datasektion en mulighed. Vi søger også hjælp fra folk interesseret i slægtsforskning.

Kontakt Frederik Madsen tlf. 40 43 02 50 eller send mail til info@zone-redningskorpset.dk


Andre
På de øvrige links til venstre kan du se hvad der ellers arbejdes med af forskellige Zone-entusiaster og endelig findes der en række andre museer m.v. som har enkelte Zone-genstande.

Bliv medlem af Zone-Redningskorpsets Venner
KONTAKT
Følg os på Facebook
Om Zone-Redningskorpset
©www.zone-redningskorpset.dk, 24. juli 2021