Vær trendy - anskaf Zone-merchandise før din nabo
Et tryk på billedet fra Holbæk 1933 giver dig adgang til den historiske Zone-database

Første etape indviet 20047. februar 2004 blev første etape af den nye Zone-station i Helsingør præsenteret for publikum. Først var der optog gennem byen...

Vogne klargøres inden afgang. Til venstre direktør Jens Breinegaard. Til højre formanden Uffe Mortensen og Torben Kofod fra Helsingør Brandvæsen.

Klar til paradekørsel gennem byenKørsel gennem Helsingørs gader

Direktør Jens Breinegaard holder indvielsestalen....

Brandmænd fra Helsingør Brandvæsen gruppe 3, som har udført byggeriet, havde konerne med......


Så flot blev Zone-stationen.

Om optoget skrev Marius, en af chaufførene:
Lørdag den 7. februar 2004 blev Zone-stationen på Teknisk Museum Helsingør, indviet og de sidste to vogne fra museet i Holbæk leveret.
Jørgen Olsen var chauffør på Bedford kranvogn og undertegnede på Chevrolet 1947 ambulancen, der nu er nogenlunde klar. Det har givet et godt resultat med de nye tændrør og rensning af platiner. Motoren er nu livlig og trækker næsten som en ny. Turen over Frederikssund og til Helsingør foregik uden nogen som helst problemer, det er imponerende efter så mange års stilstand.
Ved ankomsten til Teknisk Museum klokken 10.30 var der fuld aktivitet af de fremmødte med at gøre vognene klar til optoget. Alle vogne blev stillet op til fotografering før afgang gennem Helsingør.
Herefter ankom to politibiler med mandskab for at eskortere optoget og lave afspærringer især ved rundkørsler.Optoget startede klokken 12:00, formanden Uffe Mortensen som var reglementeret Zone-redder påklædt var chauffør på Chevrolet Ambulancen, undertegnede på medhjælper pladsen.
Optoget kørte fra Teknisk Museum, gennem Helsingør med stop ved den tidligere Zonestation for fotografering , videre til centrum forbi den gamle brandstation og gennem gågaden med de mange lørdagshandlende og de smalle gader. Udrykningshornene blev brugt flittigt så der var stor opmærksomhed fra publikum, politibetjenten der bevægede sig til fods gennem gågaden var flink til at flytte butikkernes gadeskilte for at give plads til optoget. Herefter fortsatte turen fra centrum og til havnepladsen syd for Kronborg , her var der igen opstilling til fotografering med Helsingør By i baggrunden , turen gik nu tilbage til Teknisk Museum , hvor alle vogne blev nu kørt i garage i den nye Zone-station og placeret meget nøjagtigt.
Breinegaard foretog indvielsen af første etape af det nye Zone-museum.


©www.zone-redningskorpset.dk, 24. juli 2021