Vær trendy - anskaf Zone-merchandise før din nabo

Følg byggeriet i Helsingør IVTekst og foto Jens Johannessen (Og Frederik Madsen)
Lørdag 30. august 2003 var det igen Stormtropperne (gruppe 3 ) der havde brandvagten i Helsingør. Det betyder, at vi bygger på Zone-stationen det meste af lørdagen.Isolering af loft over sidebygning og den første vognhal blev udlagt, gipsopsætningen er nu så langt, at vi har påbegyndt opsætningen i den sidste vognhal. I sidebygningen er der påbegyndt montering af indfatninger, lister m.m. Uffe havde som sædvanligt lavet kaffe og frokost til os alle. Det lokale TV Øresund kom og optog til en udsendelse om stations-byggeriet, som vil blive vist i uge 36. Jeg er blevet lovet en kopi af udsendelsen, så alle der skulle have den interesse, får mulighed at se den ved lejlighed. På torsdag på byggemødet, skal der snakkes gulvbelægning på første sal. Deltagere: Kenneth, Ole C. Torben K. Per T. Freddie, Uffe, JJ.
Besøgende: Henrik Lund. Freelancefotograf, 2 mand fra TV Øresund og Mik.
Torsdag 4. september 2003 var der syv mand på byggepladsen og da blev den sidste hele gipsplade opsat, så nu mangler der kun enkelte små stykker gipsplade der skal tilpasses ved facade og bagvæg. På trappen blev der udlagt plader for at beskytte mod smuds og mærker. I sidebygningen forsætter opsætningen af div. lister og malerarbejdet er opbegyndt. Der mangler en del folk til malerarbejde af lofter i vognhallen, der er byggeaften på torsdag alle er velkommen.Denne torsdag 11. september 2003 var meget tynd, der var ikke mange folk på ”pladsen”. Der er kommet et køretøj mere på stationen, det er redningsvognen fra Ringsted der har fået plads i vognhallen. I sidebygningen bliver der opsat ”fliser” i ”badeværelset”. Derudover er der fortaget opmålinger så arbejde kan fortsætte den kommende tid. På lørdag er det den første” maledag”, alle er velkommen. Det er også besluttet at der skal lægges spånplade-undergulv på første sal.
Lørdag 13. september (ingen fotos fra denne dag), var Anna, Jan og Frederik på pladsen og male vægge i garagehallen. Vi fik malet hele sidevæggen mod det fri samt hele bagvæggen. 20 liter maling forbrugt. Tirsdag 16. september fortsatte Frederik arbejdet og fik malet delvise fundamenter. Desuden indkøbtes gamle brædder til reoler. I bunden af garagen kan der blive fire fag med reoler.

Uge 39 2003: Det var en uge, der var meget anderledes end det vi plejer at se. I starten af ugen indsatte museet en maler (Ann Pedersen) der skal hjælpe med at få malet de store flader vi har i byggeriet. Hun arbejder inden for normal arbejdstid. Tirsdag aften var en del af bestyrelsen på besøg, i forbindelse med et bestyrelsesmøde, Deltagere: Preben Kjær, Dan Lindehammer, John Hansen, Georg T., Frederik M., Uffe M., JJ. Lørdag var det den store Zone-bygge-fest om aftenen kl. 18.00. Frederik var kommet tidligt og har påbegyndt opsætningen af materielreoler. Uffe dækkede bord i vognhallen, og han også havde taget en rigtig kok (Dennis) og en servitrice (Lisbeth) med. Der blev serveret en rigtig flot menu, der bestod af laks, oksefilet og is samt øl, vin og vand i rigelige mængder, en meget veltilrettelagt og fin aften. Til denne lidt anderledes byggeaften var der mødt to murere Ove P. og Søren B. Fra stormtropperne kom Kenneth, Henrik, Lars, Mik, Torben K, Per, JJ. Fra Zone-redningskorpsets venner kom Karl Åge, Georg T, Uffe og Frederik. Torsdag 30. september 2003 er der igen almindelig arbejdsaften hvor alle er velkomne.

Torsdag 2. oktober 2003 var der ikke mange på ”pladsen”. Maleren er begyndt at prime gipslofterne for at få den valgte loftbehandling til at blive hængende. Georg fortsætter med monteringen af køkken og bad i sidebygningen. Frederik og Uffe fortsatte med tilvirkning og opsætning af en stor vægreol til redningsudstyr. Tilpasning og fastskruning af de sidste gipsplader ved rør og søjler stod Torben K. og JJ for.Da det var den første torsdag i måneden, var der også byggemøde her deltog også Leo. Referat af dette møde kommer fra anden side.Der er stadig plads til flere folk på ”pladsen” torsdag kl. 16.00 og lørdag kl. 9.00


Uge 41 var en af de uger hvor der virkelig skete noget. Torsdag var vi fire, Torben K, Uffe, Georg og JJ. Monteringen i sidebygningen fortsatte og de sidste gipslofter blev færdiggjort i vognhallen, således at alle gipslofterne nu er færdige og maleren kan fortsætte uden at blive stoppet af os og beklædning mod ydervæg blev påbegyndt. Lørdag mødte vi 12 mand fra morgenstunden. Der blev påbegyndt skillevæg til ”ambulancedepot” og dør blev isat. I væggen til sidebygningen blev de sidste spånplader monteret. Beklædningen mod ydervæg blev færdiggjort. Der blev indsat fire mand til opsætning af den sidste facadebeklædning, som vi nåede inden fyraften kl. 16.00. Lørdag var vi Jim, Karl-Aage, Kenneth, Mik, Per Thomsen, Lars, Uffe, Torben K. og JJ. Delvist deltog Ole C., Lennard og Torben A.©www.zone-redningskorpset.dk, 24. juli 2021