Familieoplevelser for fuld kraft - besøg Teknisk Museum i Helsingør
Besøg Zone-stationen i Andelslandsbyen Nyvang

Se tidligere www.forsidebilleder

412

Januar - februar 2021:
Nytårshilsen fra Flyve-Ambulance-Tjenesten
Godt nytår til jer og jeres nærmeste familie.
Vi har haft en fantastisk sæson i Fly-lauget med ca. 7500 gæster i hangaren. Besøgsantallet er
gået i vejret med 40%. Årsagen skal nok ligge i at mange valgte at holde ferie i Danmark i 2020. Det kommer nok til at fortsætte i 2021, men ellers håber vi naturligvis på et mere normaliseret Nyvang i 2021. OY-DYZ har i 2020 fløjet ca. 12 timer, hvilket er mere end de tidligere år. Lad os fortsætte
den gode stil i 2021.
Jeg glæder mig til at se jer i det nye år.
Bedste hilsner
Morten
November-december 2020:
Zonen Gelsted har renoveret facaden, der fremover prydes af to nymalede ZONEN skilte
Oktober 2020:
Ellehammerfonden har netop bevilget næsten kr. 100.000 til at Zonen Randers kan få færdiggjort restaureringen af Ford Köln ZR 753-kranvognen. Når kranvognen er færdig, vil de samlede omkostninger have stået os i ca. kr. 400.000. Vi glæder os til at se det færdige resultat.
August-September 2020:
Katastrofevognen i Helsingør har fået motoren hovedrenoveret med støtte fra Ellehammerfonden og er nu næsten færdigmonteret og klar til at blive startet igen.
Maj-juni-juli 2020:
I dagene op til befrielsen udførte Zonens Flyve-Tjeneste flere historiske flyvninger, bl.a. med Folke Bernadotte, medlemmer af regeringen m.v. På billedet er Zonens berømte pilot Kaj Simonsen fotograferet i Kastrup 7 maj 1945 i færd med at starte maskinen.
April 2020:
Vagtmester Arne Olsen ved vagtbordet på Zonens københavnske hovedstation på Plantanvej 19 i 1962. Foto: Egon Nielsen (Salo)
Marts 2020:
Vores kommitterede for Lolland-Falster siden begyndelsen af 1980'erne Jørgen Nielsen, har gjort en kæmpe livsindsats for at bevare Zonens minde. Derfor mødte Zonen fra Gelsted og Holbæk op på hans adresse i Maribo med de to restaurerede sprøjter fra Zonen i Nakskov og Maribo for at hylde Jørgen på hans 79 års fødselsdag 26. februar 2020
Februar 2020:
Zone-Redningskorpsets Venner har nu i samarbejde med lokalafdelingerne afholdt nytårskure for alle interesserede på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, på Nyvang i Holbæk og på Langvang i Randers.
I alt har over 155 deltaget i arrangementerne, hvilket er meget tilfredsstillende.
Billedet er fra Helsingør, hvor vi havde ca. 75 besøgende .
Januar 2020:

Zone-Redningskorpsets Venner afholder i samarbejde med lokalafdelingerne Nytårskur for alle interesserede således:

Onsdag 15. januar 2020 kl. 11.00 på Teknisk Museum i Helsingør

Tirsdag 21. januar 2020 kl. 10.00 på Nyvang i Holbæk

Tirsdag 28. januar 2020 kl. 11.00 på Langvang i Randers

VEL MØDT

Foto Signe Tillisch, Danmarks Tekniske Museum
November-December 2019:
For kr. 250,00 kan du glæde en du holder af med et et års medlemsskab af Zone-Redningskorpsets Venner. Se mere på linket nedenfor.
Oktober-November 2019:
Efter syv års intensivt restaureringsarbejde, har Gelsted Zonen opnået at få sprøjten synet og indregistreret.
September 2019:
Margrethe Rebsdorf, gift med Zone-leder Otto Rebsdorf i Vamdrup, poserer på Durant kranvognen 1936
Juli-August 2019:
Et udsnit af vogne, fly og frivillige fra hele landet ved 30 års jubilæet for Zone-Museets indvielse afholdt 29. juni 2019
Maj-juni 2019:
Lørdag 29. juni 2019 markerer vi, at det er 30 år siden, Zone-Museet på Skyttensvej blev indviet af kulturminister Ole Vig Jensen. Kom og deltag i gudstjeneste, jubilæumsfotografering med fly og køretøjer opstillet, foredrag om opfinderen Jacob Ellehammer og meget andet. Tilmelding kontakt medlemsservice@zone-redningskorpset.dk
April 2019:
Ved den ordinære generalforsamling 9. april 2019 i Zonen Randers blev den afgående formand Jørgen Gram (tv) udnævnt til æresmedlem som tak og anerkendelse for hans arbejde med at etablere foreningen.
Marts 2019:
I oktober 1954 mavelandede en amerikansk Spitfire tilhørende det danske luftvåben i Rønne Lufthavn. Årsag: piloten havde glemt at udløse landingsstellet. Maskinen blev totalskadet, og Zonen fik af Rønne kommune til opgave at transportere maskinen til en legeplads på Malmøvej, hvor den skulle indgå som ny attraktion for børnene.
Februar 2019:
En af de sidste dage i januar indgik vi aftale med Falck om uopsigeligt lån af ZR 869 Mercedes 328 1962 kranvogn fra Zonen i Rønne.
Ved sammenlægningen mellem Falck og Zonen i 1963 overtog Falck blandt hundredevis af ambulance, brand- og redningskøretøjer 15 helt nye Mercedes 328.
Vognene blev leveret i andet halvår af 1962 og nogle endda først i 1963.
Da forhandlingerne om sammenslutningen blev indledt i sommeren 1962, var den første tanke, at Zonen skulle fungere i Sønderjylland, på Lolland-Falster, Bornholm og i Nordsjælland, mens Falck skulle dække resten af landet, og derfor blev de første vogne leveret til disse egne. Nakskov og Maribo fik således hver to, Nykøbing F. fik tre (heraf én med firehjulstræk), Helsinge fik én og Rønne fik én - 869.
13 af vognene var monteret med en speciel VARIG kran, udviklet af Zonen.
De fleste af disse vogne fik efterhånden afmonteret VARIG-kranerne til fordel for Falck-Schmidt-kraner, men ikke ZR 869, der således fremstår fuldstændig original. Kranvognen kommer til at fuldende rækken af Zone-kranvogne i vores samling.
Stor tak til Falck - vi skal nok passe godt på ZR 869! F
Januar 2019:
I år er det 30 år siden, daværende kulturminister Ole Vig Jensen klippede snoren til det nye Zone-Museum i Holbæk. I 1996 kunne museet betragtes som fuldt udbygget med redningsstation med fem køretøjer, alle former for materiel samt udkikstårn. Desuden var opført garageanlæg med værksted og opbevaringsplads til nytilkomne køretøjer, som skulle restaureres. Samlingerne tæller i dag 14 køretøjer og et ambulancefly foruden pumper og andre enheder. Endnu er fire køretøjer under restaurering hos vores køretøjsgrupper rundt om i Danmark.
Foto: Portræt Værkstedet, Holbæk
December 2018:
Zonen fra Viborg og Hobro assister en havareret kølevogn med kyllinger fra firma Søgaard & Andreasen i Haderslev. Datering ca. 1959.
November 2018;
Under besættelsen havde Zonen problemer med at skaffe reservedele til korpsets engelske Monospar, og bl.a. derfor blev der afgivet bestilling til Skandinavisk Aeroindustri om levering af et ambulancefly. Flyet fik typebetegnelsen KZ-IV / OY-DIZ og blev leveret i foråret 1944.
På billedet, der er taget under bygningen i Aalborg i november 1943 er fra venstre Zonens direktør Wiboltt, hans datter Gitte, Stig Frisholt fra Zonen i Aalborg, samt ingeniørerne Viggo Kramme og Karl Gustav Zeuthen fra flyfabrikken
Oktober 2018:
Kroejer Tina Hansen, Hørby Færgekro ved Holbæk, kørte på cykel over isen fra kroen til Holbæk. På vejen kørte hun i en våge, men hun var heldigvis i stand til efter en desperat kamp at redde sig i land. Hendes cykel og en taske med kr. 500,00 blev på bunden. Zonen rykkede ud med frømand Erling Müggebier fra København, som reddede cykel og taske op igen. Situation fra 5. februar 1956.
September 2018:
Farvekoloreret reklamefoto af Zonens hvide Plymouth ambulance, der rykker ud fra hovedstationen på Platanvej 19, Frederiksberg, ca. 1938..
August 1918:
Zonens stand på Egeskov. Zonens mandskab og køretøjer på Falck-Dagen på Egeskov 4. august.
Foto Hans Henrik Nielsen.
Juli 2018:
Sol over Zone-Træf i Gelsted. Der var næsten 50 deltagere til det årlige ZONE-TRÆF, som i år blev afholdt i Gelsted. Sprøjten, som nu er meget langt i restaureringen, blev kørt frem og vakte berettiget beundring.
Juni 2018:
Invitation til Zone-Træf i Gelsted
Maj 2018:
I april 1934 proklamerede Zone-Redningskorpset under stor opsigt, at man havde ansat frøken Hartung Olsen til at bistå med ambulancekørsel. Det fremgår, at navnlig kvinder, der er kommet til skade, og barselspatienter, helst vil plejes af en medsøster.
Frk. Hartung Olsen var i forvejen kendt som "Den danske Amazone" hvorved pressen mente, at Zonen nu kunne antage navnet Amazonekorpset.
April 2018:
Seks kontorassistenter i sommerkjoler i en pause fra kontorarbejdet på Zonens hovedkontor i sommeren 1957. Fra venstre Birthe, Irene, Enid, Birgit, Jane og Lissie.
Februar/marts 2018:
Ved Zonen Nyvangs nytårskur mødte blandt gæsterne Holbæks nyvalgte borgmester Christina K. Hansen. Hun holdt en blændende takketale til Zone-folkene for deres formidling af Zonens virke overfor den unge generation. Om Zonens mantra i garagen "HANDL HURTIGT MEN ROLIGT OG BESINDIGT" sagde borgmesteren, at hun ville tage disse ord med sig i sin videre gerning. Til venstre på billedet Bjarne Hansen, ZRV-lokalformand på Nyvang.
Februar 2018:
Siden 2012 har Gelsted-gruppen troligt mødtes hver torsdag aften for at restaurere Zonens Bedford 1947 fra Nakskov. Billedet af karosseriet viser den grundighed, hvormed gruppen er gået til opgaven. Når først maleren har gjort sit arbejde, kan opgaven med at samle sprøjten begynde. Læs og se mere under "Nyheder fra Zonen Gelsted" under Lokalafdelinger.
Januar 2018:
I august 1957 indfører Zonen manuelt sug i alle sine ambulancer, fabrikeret af dykkeren Villy Arp. På billedet fra Hellerup demonstreres det nye apparat af redder Ebbe Hansen mens stationsleder Alfred Jensen agerer patient.
December 2017:
Zonens ambulance får hjælp af sneploven på Bedgadevej i Klemensker på Bornholm. Foran ambulancen stationsleder Carlo Lundtoft. Zone-Redningskorpsets Venner ønsker Glædelig Jul og Godt Nytår med tak til alle, der har støttet foreningens arbejde i det forløbne år.
November 2017:
ZR's Bedford 1949 sprøjte fra Slemminge og senere Maribo (ZR 307), er nu blevet indregistreret med L 2539 i korrekt historisk design, fuldstændig som da den var i drift. Restaureringen er støttet af Ellehammerfonden. Foto foran stationen i Andelslandsbyen Nyvang.
Oktober 2017:
Zone-redder Kai Rasmussen fjerner istapper i Søndergade i Nakskov februar 1956. Istapperne vejede op til syv kilo og udgjorde en fare for forbipasserende. Foto: Pressefotograf og Zone-redder Erik Hansen.
September 1917:
Brand- og redningskøretøjer samt ambulancer fra lufthavnen, brandvæsnet, Zonen og Falck i Kastrup lufthavn 22. marts 1962
August 2017:
I 1991 erhvervede vi til Zone-samlingen Zonens Bedford 1949 sprøjte (ZR 307) fra Slemminge og Maribo. Den var indregistreret til omkring 1970, hvorefter den endte hos en skrothandler. Den blev dog reddet og senere overdraget til os.
Restaureringsarbejdet blev påbegyndt i 2007 af frivillige i Zone-lauget i Andelslandsbyen Nyvang.
Resultatet foreligger nu i form af, at bilen er blevet synet og godkendt. Herefter er kun apteringen med brandmateriel tilbage. Stort TILLYKKE med det flotte arbejde.
Juli 2017:
Foreningen Zonen Randers havde 21. juni sin første ordinære generalforsamling. Efter mødet kørte en del af deltagerne til Falck-stationen i Ørsted, hvor kranvognen nu har fået plads. Interesserede, der vil være med i arbejdet, kan kontakte formanden Jørgen Gram. Se kontaktoplysninger og flere billeder på foreningens side under Zone-udstillinger og Frivilliggrupper.
Juni 2017:
Alle medlemmer af Zone-Redningskorpsets Venner indbydes til at deltage i Zone-Træf 2017.
Maj 2017:
Zone-stationen i Rønde på Djursland ca. 1952. Stationen havde til huse hos Christian Knudsen på Hovedgaden 29. Materiellet bestod af én kranvogn og én ambulance, begge førkrigsmodeller.
April 1957:
Zone-mekaniker Henning Kjærsgaard-Petersen er klar til at rykke ud med Zonens nye Vejservice fra stationen i Odense. Foto: Ib A. Jensen, Fyns Social-Demokrat.
Marts 2017:
I januar blev der afholdt nytårsparade på Zone-stationen i Andelslandsbyen Nyvang. Læs mere ved aktivering af linket under Zone-udstillinger og frivilliggrupper.
Februar 2017:
Zonens katastrofevogn, populært kaldet Vogn 100, på hovedstationen på Platanvej på Frederiksberg. Vognen kom i drift i 1938 og var stationens stolthed. Billedet er fra kort før udrangeringen i 1961. Bilen er gået tabt, men adskillige genstande er bevaret bl.a. vandtanken, det mobile radiokommunikationsudstyr, eltavlen m.v. Tegninger og billeder af den flotte vogn blev trykt som mærkatark, udklipsark, gengivet i brochurer og meget andet.
Januar 2017:
Zone-stationen på Teknisk Museum i Helsingør er blevet beriget med en Aster-pumpe, som skal hjælpe med vandforsyning ved opvisninger i brandslukning m.v.
December 2016:
Teknos Zone-serie indeholdt fra omkring 1940 flere forskellige ambulancer, kranvogn, stigevogn, katastrofevogn med påhængssprøjte, officersvogn og lastvogn. Det flotte eksemplar af katastrofevognen er et af de seneste eksempler på nye genstande til samlingen. Modellen er fotograferet foran porten på en Tekno Zone-station.
November 2016:
Efter flere års omfattende arbejde med gennemrestaurering af Ford V8-ambulancen i Andelslandsbyen Nyvang, kunne det flotte resultat præsenteres i august 2016, Foto: Henning Lundhøj, Nyvang Tidende.
September 2016:
Der afholdes øvelse med skumslukning på hovedstationen i Eskildstrup, hvor garagebygningen er blevet tildækket. Til venstre Marnefrid Suhr med åndedrætsbeskyttelse, i midten direktør Reinholdt Hansen. Til højre en redder i asbestdragt, der skulle beskytte mod varme, ild og gas. Situation fra ca. 1929. ZONE-NYT for september 2016 handler netop om ZR i Eskildstrup.
August 1916:
Hvert år første lørdag i august er der Falck-Dag på Egeskov, og naturligvis er Zonen med. Begge Zone-køretøjer på billedet har forbindelse til Egeskov. Ambulancen overlevede skrot, fordi den blev udlånt til Egeskovs Veteranudstilling i 1970'erne. Kranvognen har gjort tjeneste ved Zonen i Kværndrup og har derfor i sin aktive Zone-tjeneste deltaget i mange Egeskov-markeder gennem årene. Georg Tegne-Hansen og Søren Hvitnov stod for at repræsentere ZR.
Juli 2016:

Zonens KZ-III OY-DZY præsenteret ved Zone-Træf 2016

Lørdag 25. juni 2016 bød på Zone-Træf i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk. 35 medlemmer var mødt frem til gudstjeneste, spisning, foredrag af fhv. Zone-redder Marius Schmidt og besøg i den nye Zone-Hangar. Som en ekstra overraskelse landede OY-DYZ for første gang på den anlagte flyveplads til glæde og begunding af foreningens og Flyve-laugets medlemmer.

Juni 2016:
Så har der igen været Fars Dag på Teknisk Museum. Næsten alle Zonens køretøjer samt Gentofte Brandmuseums Triangel er linet op på parade.
Maj 2016:
Under besættelsen var der knaphed på råstoffer, og der opstod derfor behov for genanvendelse af alle former for affald. Selv brugte ølkapsler blev indsamlet.
Landsforeningen til Arbejdsløshedens Bekæmpelse var initiativtager til indsamlingen af spild, så affald kunne udnyttes, og Zone-Redningskorpset deltog i dette arbejde. Billedet af kranvognen belæsset med spildindsamlingskasser er taget på hovedstationen på Platanvej, Frederiksberg i sommeren 1942. Kasserne var i sig selv genanvendelse, idet de oprindeligt indeholdt de gasmasker til beskyttelse af civilbefolkningen, som Zonen importerede ved krigens begyndelse.
April 2016:
En hest skal til dyrlægen og Zonen ankommer til gården med kranvogn påspændt dyreambulance. Hestens ejer tager imod og viser vej. Situation fra "Zonen Redder Liv" i Andelslandsbyen Nyvang 2015.
Marts 2016:
SAWO i Støvring i Nordjylland er i fuld gang med at genopbygge ZR 753 Ford Köln 1960 kranvogn fra ZR Hobro. Selve kranen er en rekonstruktion af den oprindelige kran model Eskildstrup. Der monteres også motorspil m.v.
En gruppe af medlemmer i Randers arbejder desuden på at etablere en afdeling af Zone-Redningskorpsets Venner i Jylland, som skal passe kranvognen og køre med den, når den er færdig.
Du kan se læse hele historien og se flere billeder m.v. ved aktivering af linket "
Køretøjer og kørsel".
Februar 2016:
Den store Triangel 1956 kranvogn fra Zonen i Roskilde på autohjælp i København, hvorfra havaristen skal bugseres til Roskilde. Situation fra 1960.
Januar 2016:
Sidst på året 1956 skabte sneen store problemer på Bornholm, og ZR måtte assistere fødende kvinder, væltede juletræer, bilister, busser og sågar sneplove. Alene i juledagene ydede ZR på Bornholm 84 assistancer.
November og december 2015:
Et udsnit af garagen på Zone-stationen på Teknisk Museum, fotograferet af Lars Johannessen.
Oktober 2015:
Situation fra ZONEN REDDER LIV på Nyvang 2015.
September 2015:
Den nye Zone-hangar på Nyvang, som skal huse OY-DYZ, blev indviet ved et storstilet arrangement søndag 23. august. Læs mere via linket "Zone-udstillinger og frivilliggrupper" hvor der også er link til TV2 ØSTs indslag. HER
August 2015:
Zonen påtog sig alle opgaver, og ikke mindst for de små stationer var entreprenøropgaver en vigtig indtægtskilde, når der kunne være langt mellem udrykningerne.
Situation fra besættelsen.
Juni/Juli 2015:
Ved Zone-Træf 2015 i Gelsted præsenterede gruppen resultatet af de første to års slid. Se flere fotos under Zone-træf 2015 via link.
Juni 2015:
Indkaldelse til Zone-Træf 2015
Maj 2015:
Korsbæk på Bakken er åbnet og Zonen var med.
April 2015:
Opførelsen af en hangar til Zone-ambulanceflyet på Nyvang tager nu form, og tirsdag 7. april var der rejsegilde. Det er hensigten at hele projektet med en flyvende KZ-III OY-DYZ skal indvies til august. Se mere om aktiviteten under Zone-udstillinger og frivilliggrupper nedenfor.
Marts 2015:
August 1956: Zone-redderne Eigil Jakobsen og Aage Søgaard Jørgensen redder en kat, der er kommet i klemme mellem tagspær og ydermur. Den befries ved at hugge hul i taget.
Februar 2015:
Februar 1956: Danmark er frosset til is. Zonens Flyvetjeneste undsætter øer og skibe med post og proviant. Også fuglene får hjælp af Zonen.
Januar 2015:
En syg hest reddes af Zonen i Århus ved hjælp af treben og taljer. Datering ca. 1939-40.
December 2014:
Julevelgørenhed i Nakskov anno 1954. En kopi af Zone-stationen bortloddes til fordel for byens mindre bemidlede. Mon modellen stadig findes et sted i Nakskov eller omegn?
November 2014:
Medlemmer af Zone-Lauget i Andelslandsbyen Nyvang arbejder med restaurering af Zonens Bedford 1949 sprøjte fra Slemminge.
Oktober 2014:
Zonens køretøjer på vej over Storebæltsbroen til Falck-Dag på Egeskov 2014. Billedet er taget af Vilhelm Pedersen som symbol på foreningens arbejde med at bygge bro mellem de værdier, der blev skabt i fortidens redningskorps, og som fortsat er en del af grundlaget for det moderne Falck.
September 2014:
Zone-assistenterne Kaj Børge Røpke og Kaj Carlsen med kasser til indsamling af brød til de sultne fugle i februar 1950
August 2014:
Zonen Lever - Ålbæk. Butikken på Skagensvej 2 i Ålbæk, hvor Zonen havde kranvognsaftale med Poul Jensen, drives den dag i dag under navnet ZONEN.
Juli 2014:
Danmarks Samfundet har skænket en fane til Zone-Redningskorpsets Venner, som blev overrakt til bestyrelsesmedlemmerne Poul Wissing og Georg Tegne-Hansen på Valdemarsdag søndag 15. juni. Fanen blev indviet ved Zone-Træf i Helsingør 28. juni 2014
Juni 2014:
Invitation til Zone-træf 2014
Maj 2014:
Ellehammer-fonden har ydet støtte med kr. 90.000 til opførelse af en hangar til Zonens Flyvetjeneste i Andelslandsbyen Nyvang - den største enkeltdonation til Zone-arbejdet nogensinde.
På billedet er medlemmer af køretøjsgruppen i gang med at fjerne sten fra den kommende landingsbane.
April 2014:
Udklip fra Randers Amts Avis 17. september 1954. Ambulancekørsel handlede ført og fremmest om hurtigst muligt at få patienten bragt til hospitalet, og til dette formål var Ford Mainline et eminent køretøj.
Marts 2014:
Isvintrene efter krigen var en af Flyvetjenestens storhedstider - her er ZR på forsiden af Nationaltidende 4. februar 1954.
Februar 2014:
Zone-Redningskorpsets Flyvetjeneste er i færd med at genopstå i form af et Zone-Fly-Laug i Andelslandsbyen Nyvang. Med støtte fra bl.a. Zone-Redningskorpsets Venner er Zonens gamle OY-DYZ kommet til Avedøre, hvor det skal istandsættes til flyvning og stationeres på Nyvang. Læs mere under Zoneudstillinger og frivilliggrupper.
Januar 2014:
Undsætning til Viborg januar 1945 - for 69 år siden. Artikel i Aarhus Stiftstidende 29. januar 1945
December 2013:
Zonen på Bornholm udfører transport af en stenknuser. Året er 1956. Forrest i billedet blokvognen, som er en del af Zone-samlingen og som skal restaureres. Billedet er farvedekoreret i hånden af redder Orla Mogensen
November 2013:
Tirsdag 5. november 2013 blev sat endnu en milepæl i arbejdet med at sikre Zonens minde. Mellem Aeronautisk Aktivitetscenter v. formanden Bjarne Gren (tv), Andelslandsbyen Nyvang v. formanden Helge Fredslund (i midten) og Zone-Redningskorpsets Venner v. formanden Frederik Madsen (th), blev indgået aftale om etablering af ZONE-FLY aktivitet i Andelslandsbyen. Samtidig oprettes et ZONE-FLY LAUG på Nyvang med Poul Eberhardt som formand.
Oktober 2013:
70 året for evakueringen af danske jøder til Sverige markeres på mange måder i løbet af oktober. På Københavns Rådhus vises udstillingen "Oktober 43 - flugt og deportation" som har fokus på de mange anonyme hjælpere: læger, sygeplejersker og redningsfolk. Som led i udstillingen er vores Ford V8 1938 ambulance her på vej ind i Rådhushallen. Dygtige Falck-folk har bygget rampe og stået for det vanskelige arbejde med at få ambulancen gennem dørene.
September 2013:
ZONE-NYT er udkommet med en særudgave, der udelukkende handler om Randers og Zonen under besættelsen.
Bladet har fået flot anmeldelse i Randers Amtsavis.
Bladet er på 24 sider og er fyldt med historie, fotos og udklip fra Randers i årene 1940-1945. Ikke-medlemmer kan erhverve bladet for kr. 25,00 + porto. Læs mere under Salgsartikler i menuen til venstre.
ugust 2013:
Kranvognen på billedet er en Bedford 1952 (ZR 436) som var i drift i Vordingborg. Køretøjsgruppen i Helsingør har planer om at genskabe bilen på baggrund af resterne af en Bedford sprøjte fra 1950 (ZR 378), hvor brandkarosseriet mangler.
Juli 2013:
Køretøjsgrupperne har haft travlt med Zone-aktiviteter i løbet af sommeren og nu er der kun Falck-Dagen på Egeskov lørdag 3. august tilbage. I anledning af 50-året for sammenslutningen vil der blive arrangeret vandkamp mellem Falck og Zonen.
Billedet er fra FARS DAG på Teknisk Museum i Helsingør 5. juni.
Juni 2013:
Sommeren er på vej og køretøjsgrupperne har travlt med Zone-aktiviteter:
I Pinsen er vi med ved Veterantræf i Græsted.
1. Juni er der ZONE-TRÆF og generalforsamling i Andelslandsbyen Nyvang.
5. Juni afholdes FARS DAG på Teknisk Museum i Helsingør (gratis adgang for medlemmer).
8. - 9. Juni afholdes Zonens Brand- og Redningsweekend i Andelslandsbyen Nyvang.
Lørdag 3. august er der Falck-Dag på Egeskov Slot, hvor vi er med som gæster
Mød op og se Zonen i arbejde.
April-Maj 2013:
Zone-Redningskorpsets Venner og Københavns Stadsarkiv samler materiale om de danske jøders flugt under besættelsen.
En jøde gemmer sig på loftet.
”Hvis det lykkedes at få kontakt med Frau S., kunne de sige til hende, at hun skulle komme ind til mig – men ikke gennem butiksdøren, så skulle jeg ”huse hende” til hun blev hentet. Det lykkedes. Den næstfølgende dag – kom først Frau S. og ikke længe efter ”Redningskorpsets vogn” og via en ”hospitalsindlæggelse” nåede hun til Sverige.” Der er Linda Aagesen, der har en sæbeforretning på Njalsgade på Amager, der husker, hvordan hun var med til at hjælpe en jøde til Sverige i oktober 1943.
Zone-Redningskorpset og Falck spiller en vigtig rolle i transporten af jøder. Transporten går ofte til og fra københavnske hospitaler, som bruges som gemmesteder og til opsamling. Herfra køres mange jøder til østsjællanske havne, hvor de sendes videre til Sverige. Zone-medarbejdere drev selv også en skibsrute i Køge-området.
Tyskernes aktion mod de danske jøder fandt sted i år for 70 år siden. Over 7.000 danske jøder kom til Sverige. Københavns Stadsarkiv sætter i efteråret fokus på de anonyme hjælperes rolle – herunder redningskorpsenes medarbejdere. Arkivet og Zone-Redningskorpset hører gerne fra personer, som ligger inde med beretninger eller breve, der beskriver ansattes indsats i de dramatiske oktoberdage.
Kontakt arkivar Nete Wingender, newing@kff.kk.dk; tlf. 3366 2037 eller Zone-Redningskorpsets Venner
Marts 2013:

Et sjældent farvebillede af Zonens imponerende stand på dyrskuet på Bellahøj 1938. Foto Poul Asger Rasch

Februar 2013:
De frivillige i køretøjsgruppen på Nyvang har holdt nytårsparade. Ialt 35 var samlet, og mange samarbejdspartnere var mødt frem.
Januar 2013:
50 året for sammenlægningen mellem Falck og Zonen
December 2012:
Zone-Redningskorpset i Helsingør klar til optog gennem byen for at hjælpe med at samle ind til de trængende.
November 2012:
Zone-Redningskorpsets station på Kastanje Allé 13 i Sønderborg ca. 1950.
Oktober 2012:
Zone-Redningskorpsets Venner får nu en lokalafdeling på Fyn. Middelfart Kommune har uden beregning stillet en bygning til rådighed, som skal indrettes til Zone-station og dermed huse køretøjsgruppen. Børge Andersen fra Gelsted bliver gruppens formand, og opgaven bliver at restaurere og vedligeholde ZR 263 Bedford sprøjte.
September 2012:
Zonen i Bogense ca. 1955. Stationsleder Richard Rasmussen og to drenge foran Zone-stationen, som han passede sammen med en løs medhjælper, der kunne tilkaldes, hvis der var travlhed.
August 2012:
En Zone-ambulance med en Falck-ambulance i hælene rykker ud i forbindelse med brand- og redningsweekenden i Andelslandsbyen Nyvang 2012
Juni/Juli 2012:
Fredag 14. juni 1962 offentliggjorte BT, at Falcks og Zonens ledelser forhandlede om en sammenlægning. Mange Zone-folk har fortalt om, hvordan meddelelsen kom som et chock. De havde kæmpet for ZR og følte det hele var spildt.
Rent faktisk kom sammenlægningen til at indebære et løft både i kvaliteten i redningsarbejdet og i løn- og arbejdsforhold for redningsfolkene.
Maj 2012:
Optog med redningsbåd med dykker gennem Hobro under ambulancedagene 1960
April 2012:
Der laves porte til den nye Zone-station / Vognmandsforretning på Nyvang
Marts 2012:
Zonens Entreprenørafdeling fragter giraffer ankommet til Frihavnen med skib til ZOO på Frederiksberg 1949
Februar 2012:
Assistent Hugo Tegne-Hansen ved køretøjerne på stationen på Bernstorffsvej 154 under besættelsen. I kraft af stationsleder Christian Kisling, var stationen hyppigt involveret i opgaver for modstandsbevægelsen.
Januar 2012:
Endnu et originalt Zone-køretøj er tilgået samlingen: ZRs Bedford 1947 fra Nakskov, som var i drift helt til 1978
December 2011:
Redder Ib Bach Poulsen klar til at køre i optog med reklame for ZRs julelotteri til fordel for byens trængende.
November 2011:
Kranvogne fra Holbæk og Ringsted er ankommet til en vejmaskine, der er kommet på afveje. Situation fra ca. 1955.
Oktober 2011:
Zonen i Århus bistår med at hejse en ny maskine på plads.
September 2011:
Zonen i Haderslev klar til udrykning med kranvognen.
August 2011:
Både Falck og Zonen er mødt til en ulykke. Situation fra brand- og redningsweekenden 2011.
Juli 2011:
Nu kan du få dit helt eget Zone-krus. Læs mere på linket her.
Juni 2011:
Danmarks Radios OB vogn er havareret under optagelser i Jylland 24. august 1960. DRs abonnement hos ZR dækkede transporten til værksted.
Maj 2011:
En hest redder livet ved at blive trukket op af dyndet af Zone-Redningskorpset i Randers 1934
April 2011:
To reddere klar til udrykning med ambulancen. København ca. 1961
Marts 2011:
En kedel til en varmecentral transporteres og opstilles af Zonen Odense ca. 1955
Februar 2011:
Zonen fra København demonstrerer gasbeskyttelsesmateriel i Ringsted ca. 1939
Januar 2011:
Zonen redder en taxa, der er fanget af vandmasserne under det kraftige regnskyl i august 1950. Til højre ved rækværket med kasket og støvler Jørgen Olsen, i dag aktiv i foreningens historiske datasektion.
December 2010:
Zonen i Farsø hjælper bilist ved Lerkenfeldt Å vinteren 1962
November 2010:
ZR-Haderslev på opgave i 1950'erne
Oktober 2010:
Uffe Mortensen interviewes af TV2 Østjylland.
September 2010:
Vogne og mandskab i Birkerød omkring 1960
August 2010:
Bårerummet i Åbenrå-stationens Ford Mainline amulance foreviget i 1950'erne
Juli 2010:
I weekenden 3.- 4. juli afvikledes det store arrangement Zonen redder Liv i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk.
Juni 2010:
Zonen i Esbjerg rykkede ud for at redde denne alligator-unge ca. 1955
Maj 2010:
Ny Chevrolet Ambulance til Zonen på Amager 1950 fotograferet ud for Tømmerupvej 52
April 2010:
De 25 aktive frivillige i Zone-Lauget på Nyvang har været på seminar. Læs mere ved at aktivere linket herunder
Marts 2010:
Garagehallen på Zone-stationen i Århus 1938
Februar 2010:
ZR rykker ud på isen på Øresund under krigen for at redde et barn, som er faldet i en våge.
Januar 2010:
Zonens Tungdykker på redningsbåden BULDOG i Århus ca. 1950
December 2009:
ZR Helsingør deltager med tre køretøjer i tænding af juletræet 1. søndag i Advent 2009
November 2009:
ZRs nye ambulancefly ankommer med skib fra Aalborg til Hellerup Havn for at blive færdigbygget i Kramme og Zeuthens montagehal på Havnevej 1943
Oktober 2009:
To reddere fra Zonen i Kalundborg er ude at bjærge en bil, der har været involveret i et færdselsuheld. Motiv fra ca. 1960.
September 2009:
At hænge en bil op i en kranvogn i gamle dage krævede stor indsigt og snilde. Billedet er fra Græsted Veterantræf, hvor den gamle ophængningsmetode blev demonstreret
August 2009:
Under overskriften "Zonen redder liv" viste frivilliggrupperne i Holæk og Helsingør alt hvad Zonen formår under et stort to-dages arrangement i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk 1. - 2. august 2009. Tryk på linket under Zone-flmen for at se billeder fra arrangementet.
Juli 2009:
Kom til Zonens brand- og redningsweekend i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk 1. - 2. august 2009.

Juni 2009 II:
Mange medlemmer var mødt frem, da vi 20. juni holdt Zone-fest og generalforsamling i Helsingør


Juni 2009 I:
Så meget fylder det, når posten er pakket til medlemmerne med Teknisk Museums årbog, DTM Nyt, Zone-fest invitation m.v.

Maj 2009:
Zone-Redningskorpsets ambulance fotograferet i virvaret foran Den Franske Skole efter bombardementet 21. marts 1945
April 2009:
Stationen i Eskildstrup foretager sprøjtedemonstration i stationens indkørsel omkring 1930
Marts 2009:
Zone-udstilling på Bellahøj i København ca. 1957 med to nye køretøjer leveret fra ZR Ringsted
Februar 2009:
ZR fik 1961-1962 leveret syv International ambulancer.
Januar 2009:
Ambulancer, katastrofevogn og kranvogne kørt frem på parade i Hørsholm 1962 - en imponerende vognpark dengang.
December 2008:
Glædelig jul fra ZR for 50 år siden
November 2008:
ZR Randers flytter en transportabel transformatorstation fra kridtgraven til Kongsdal november 1958.
Oktober 2008:
Caltex-benzintanken i Kalundborg får opsat nyt skilt med forlængerkran fremstillet på Zone-stationen. Situation fra ca. 1955.
September 2008:
Zone-leder Svend Jensen, fra Zone-stationen i Høng er ene mand rykket ud til en ulykke på Høngbanen ca. 1960.
August 2008:
Zone-stationerne i Kværndrup og Hårby repræsenteret på Egeskov Marked ca. 1960. Kranvognen bagest er udstillet på Teknisk Museum i Helsingør.
Juli 2008:
ZR-materiellet kørt frem på Fars Dag på Teknisk Museum 5. juni 2008
Juni 2008:
ZR Frederikssund bjærger lastbil 1954
Maj 2008:
Ny Ford V8 ambulance til ZR Århus 1942
April 2008:
ZR Viborg assisterer væltet lastvogn ca. 1961
Marts 2008:
Nye Zone-kedeldragter til folkene ved Zone-stationerne i
Helsingør og Holbæk sponsoreret af Zone-Redningskorpsets Venner
Februar 2008:
Zone-Redningskorpsets Vejservicevogn er klar til at rulle ud på landevejene fra stationen i Helsingør sommeren 1957
Januar 2008:
Zone-Redningskorpsets sprøjte fra Rønne er kørt fast i sneen vinteren 1940
December 2007:
Glædelig jul med motiv fra officielt Zone-julekort fra ca. 1960
November 2007:
ZR's blokvogn fra Rønne er nu bjærget og fremvises stolt i Rønne Færgehavn af fhv. Zone-redder Arne Kofoed
Oktober 2007:
I 1994 udgav Museum for Zone-Redningskorpset bogen "Zone-Redningskorpset i København under besættelsen". Med forfatteren Arne Vagn Jensens tilladelse kan indholdet snart læses på dette site. Tryk på linket under ZR's historie til venstre.
Billedet er fra en øvelse med mørklægning før besættelsen. Til venstre Carlo Lundtoft.
September 2007:
Zone-stationen på Nyvang ved Holbæk klar til udrykning sommeren 2007
August 2007:
Zonen på Kronborg - Ved brandmandsbryllup i Helsingør måtte ZR rykke ud til Kronborg.
Juli 2007:
Redderne Jørgen Rasmussen og Erling Pedersen fra Glostrup befrier 16. marts 1962 en hund der er kommet i klemme i en jernlåge
Juni 2007:
Mads Mikkelsen som "Citronen" i ZR-ambulance under filmoptagelser juni 2007. Læs den rigtige historie i bogen om ZR under besættelsen
Juni 2007:
Zone-vagten på Græsted Veterantræf 2007
Maj 2007:
Seks originale Zone-vogne kørt frem på parade på museet i Helsingør maj 2007
April 2007:
To Mercedes-ambulancer og en redder der poserer i Glostrup ca. 1959
Marts 2007:
Chevrolet 1946 kranvogn i Kalundborg 1962
Februar 2007:
Mandskab og materiel i Rønnede 1952
Januar 2007:
ZR-mandskab på Bornholm klar til brandudrykning 1931
November/december 2006:
ZR Køge på autohjælp ca. 1960
Oktober 2006:
Fredag 6. oktober 2006 var der mindehøjtidelighed i Holmens Kirke for omkomne brand- og redningsfolk. ZRV deltog.
Oktober 2006:
Supermodellerne Pernille og Anna præsenterer de nye Zone-T-shirts. Tryk på link.
September 2006:
Første udrykning fra den nye station i Maribo marts 1962.
Juli/august 2006:
ZONEN Løgumkloster klar til at hjælpe - En typisk Zone-station i en mindre by omkring 1960. Kranvogn Ford Rhein 1951, ambulance EMV 1953.

Maj/juni 2006: ZR Ringsted på entreprenøropgave for NKT ca. 1962
April 2006:
Vagtcentralen på stationen i Glostrup ca. 1960
Marts 2006:
To københavnske Zone-reddere på sygetransport omkring 1961
Medio januar 2006:
Danmarks første ambulancefly, Zonens Monospar, er 11. januar 2006 ankommet til Teknisk Museum i Helsingør, hvor den skal indgå i Zone-udstillingen.
11. januar 2006:
Falck gør 11. januar 2006 klar til at transportere Danmarks første ambulancefly, Zonens Monospar, til Teknisk Museum i Helsingør. Stor tak til Falck. Foto Jens Johannessen.
December 2005:
Ny International ambulance leveret til Platanvej november 1961
November 2005:
ZR til dyrskue i Odense ca. 1960
September/oktober 2005:
ZR's Flyvetjeneste fylder 10 år i 1949 og i den anledning er der blomster til de syge på alle landets hospitaler. Gunnar Lindehammer overrækker en buket i København.
August/september 2005:
En af vore mange drømme er opfyldt ved færdigrestaureringen af denne Mercedes 190 ambulance fra 1960. Læs mere under linket om køretøjer.
Juni/juli 2005:
På ægte Zone-vis knalder Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen og kulturminister Brian Mikkelsen poser i forbindelse med indvielsen af udstillingen i Helsingør 3. juni 2005
April/maj 2005:
Færdiggørelsen i Helsingør nærmer sig nu med porte og udstilling på 1. sal. Det hele indvies 3. juni 2005 af kulturminister Brian Mikkelsen og Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen
Marts 2005:
1947 - et nyt kontorbud er tiltrådt på hovedstationen på Platanvej i København. Den unge mand Jørgen Olsen blev senere formand for foreningen og står i dag for al genstandsregistrering.
Februar/Marts 2005:
Slagelses ambulance fyldt op med tæpper indsamlet til brug for en nødsituation i udlandet 1962
December 2003/Januar 2004:
Zonens pilot, kaptajn Simonsen, og telegrafist Bergh ved det nye KZ-IV ambulancefly 1944
November 2004:
Zonens Come Back i Nordsjælland. Model af den sprøjte, som skal indsættes i forbindelse med Zonens Come Back i Nordsjælland.
(Det var nu kun for på en sjov måde at introducere en ny medlemsaktivitet: Modelbyggeri)
Oktober 2004:
En ægte og typisk Zone-ambulance, Mercedes 190 fra 1960 er under restaurering af Georg Tegne-Hansen. Ambulancen vil blive præsenteret ved åbningen i Helsingør 4. juni 2005. Se flere fotos under sidste nyt....
September 2004:
ZR Holbæk 1962 med blåt blink - ikke til udrykning, men som advarselslys
August 2004:
Det er ganske vist, en original blokvogn fra ZR er fundet på Bornhom.
Juni/juli 2004:
Kontorpiger på ZR's hovedkontor i Nykøbing F i slutningen af 1950'erne
Maj/juni 2004:
Reo Sprøjte i Nørre Snede 1951
Marts/april 2004:
Zonen på Bellahøj. Den sidste Zone-udstilling på Bellahøj. Foto Preben Mortensen 1962
7. februar 2004:
Så flot blev Zone-stationen i Helsingør
7. februar 2004:
De sidste to køretøjer forlader Holbæk for at køre til Helsingør.

Januar 2004:
ZR-museum i Holbæk snart saga blot... Lørdag 7. februar foretages indvielse af en del af den nye udstilling i Helsingør.
December 2003/Januar 2004: Ny Borgward kranvogn til ZR Rønnede midten af 1950'erne

November/December 2003:
Zone-Redningskorpsets Chevrolet 1947 i Odense

Oktober/November 2003:
Zone-Redningskorpsets Venner har erhvervet denne helt originale Chevrolet 1947 ambulance fra Odder
September/Oktober 2003:
ZR Ringsted slæber to havarister hjem sommer 1962


September 2003:
To drenge er med da ZR i Helsingør flytter en stor sten i 1950'erneBliv medlem af Zone-Redningskorpsets Venner
KONTAKT
Om Zone-Redningskorpset
Hjælp os med at identificere billeder med Zone-folk
©www.zone-redningskorpset.dk, 23. juli 2021