Besøg Zone-stationen i Andelslandsbyen Nyvang
Familieoplevelser for fuld kraft - besøg Teknisk Museum i Helsingør

Zone-Flyve-Tjenesten på Nyvang

Flyve-Tjenesten Zone-Fly-Lauget på Nyvang
Andelslandsbyen Nyvang
Oldvejen 25
4300 Holbæk
tlf. 59 43 40 30
Formand Morten Munkesø
Mail: mmu@c.dk
Tlf: 30 45 46 55


Se mere om Flyve-Tjenesten Zone-Fly-Lauget på linkene til højreLidt om Zone-Redningskorpsets Venners bestræbelser for at bevare ZRs flyhistorie:


OY-DHY udstillet ved Frederiksberg Have 1948

Tilbage til 1994 lykkedes det at erhverve resterne af Zone-flyet OY-DHY, en KZ-III maskine fra 1946. Der blev stiftet en særlig forening "Zone-flyet OY-DHYs Venner" og hensigten var at en gruppe entusiaster i Hagested ved Holbæk skulle stå for restaureringen. Desværre var opgaven større end forudset, og det måtte erkendes, at flyet aldrig ville kunne komme på vingerne.


OY-DYZ fotograferet i Beldringe ca. 1946

I mellemtiden havde KZ Veteranflyklubben i Stauning erhvervet et andet tidligere Zone-fly, OY-DYZ, også fra 1946. ZR solgte flyet i 1956. Efter endt restaurering i 2004 forulykkede flyet imidlertid 1. juni 2009 og fik beskadiget understellet, og siden har det stået skadet på magasin
Aftalen om fly-aktiviteter på Nyvang underskrives 5. november 2013 af Bjarne Gren, formand for Aeronautisk Aktivitetscenter (tv), Helge Fredslund, formand for Andelslandsbyen Nyvang (i midten) og Frederik Madsen, formand for Zone-Redningskorpsets Venner (th).

Efter to års forhandlinger er der nu indgået en aftale mellem Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre (AAA), Andelslandsbyen Nyvang, Foreningen Zone-Flyet OY-DHYs Venner og ZRV. Aftalen indebærer, at OY-DHYs støtteforening opløses, og at foreningens midler overføres til køb af den beskadigede DYZ, som AAA har påtaget sig at restaurere, bl.a. med dele fra OY-DHY. Andelslandsbyen laver landingsplads og opfører hangar. Samtidig oprettes et ZONE-FLY Laug på Nyvang med Poul Eberhardt, der har drevet hele processen, som formand. Aftalen blev underskrevet tirsdag 5. november 2013 ved en lille reception på Nyvang og vi kan nu se frem til om forhåbentlig føje år at se OY-DYZ i luftenReception med deltagere fra Zone-Lauget


Nordvestnyt 16. december 2013
NordVestNyt16.12.13.jpg

23. august 2015: Hangaren indvies


25. juni 2016: Projektet fuldført! OY-DIZ lander Nyvangs flyveplads for første gang
Bliv medlem af Zone-Redningskorpsets Venner
KONTAKT
Om Zone-Redningskorpset
Hjælp os med at identificere billeder med Zone-folk
©www.zone-redningskorpset.dk, 24. juli 2021