Besøg Zone-stationen i Andelslandsbyen Nyvang
Familieoplevelser for fuld kraft - besøg Teknisk Museum i Helsingør

Ambulance Ford A 1928Se mere om bilen på links til højre
Model: Ford A.
Årgang: 1928.
Stelnr.: 635533.
Udstillet: Zone-stationen, Andelslandsbyen, Nyvang.
Stand: Restaureret, indregistreret og kørende.
Opbygning: Sandved Karosserifabrik.
Ejer: Falck-Museet.


Historie:
Det var oprindeligt Røde Kors, der stod for ambulancetjenesten i Holbæk Amt. Ambulancerne var stationeret i Holbæk, Nykøbing S, Kalundborg og Sæby, og det var private vognmænd, der stod for driften.

Ambulancen her blev leveret til Røde Kors i Holbæk omkring 1928, og den var formentlig en af de allerførste. Den indregistreret under C 784. I 1930 kom Zonen til Holbæk, og der indledtes straks et tæt samarbejde med Røde Kors om ambulancetjeneste som medførte, at Zonen i løbet af 1950'erne overtog Røde Kors' ambulancebetjening i Holbæk, Nykøbing S. og Kalundborg.

Samsø hørte under Holbæk Amt, og da Røde Kors i Holbæk i 1939 fik en ny ambulance, overførtes vognen pr. 1. juli 1939 til Kæthius Sørensen, Samsø Redningskorps. Her blev den indregistreret under C 648. I løbet af 1950'erne blev ambulancen taget ud af drift, og kørte herefter i en periode som privat vogn på Samsø, indtil den i 1982 kom tilbage til Samsø Redningskorps. I 1990 blev ambulancen overdraget til Falck-Museet, og i 1991 kunne den præsenteres som nyrenoveret.

Det vides ikke hvilken farve vognen har haft i Røde Kors regi, men den har formentlig ikke være helt sort, sådan som den er lakeret i dag. Snarere har den været rød og sort, som Røde Kors' øvrige ambulancer.

Restaurering:
Falck-Museet har gennemrestaureret vognen fra 1990 til 1991.

Formidling:
Har deltaget i filmoptagelser til "Kun en pige".

Æren for at køretøjet er fundet/reddet tilkommer:
Samsø Redningskorps.


Zone-stationen i Smedelundsgade 1933 i Holbæk med Røde Kors ambulancer kørt frem foran stationen. I hvid jakke ambulancefører Emil Jensen.


Marked i Holbæk. Ambulancefører Emil Jensen, Røde Kors samaritter og Zonen.

Bliv medlem af Zone-Redningskorpsets Venner
KONTAKT
Vær trendy - anskaf Zone-merchandise før din nabo
Følg os på Facebook
©www.zone-redningskorpset.dk, 10. december 2018